Siirry pääsisältöön

Uusi koti

Ostimme toukokuussa puolisoni kanssa ensimmäisen yhteisen kodin.
Maanantaina alkoi rivitalohuoneston remontti, oikein kunnon kässähässäkkää tiedossa seuraavaksi pariksi kuukaudeksi. Huonesto on 100,5 m2 yhdessä tasossa. Remonttia tullaan tekemään koko huonestossa. Päivittelen tänne kuulumisia remontin varrelta ja lähinnä itselleni myös muistiin, mitä kaikkea matkanvarrella on tehty.

Iltaisin vain selailen erilaisia blogeja ja StyleRoomia olen taas selaillut pitkän tauon jälkeen. Jotenkin tuntuu että pää on ihan jumissa, en oikein tiedä mitä haluan sisustukselta ja uusilta materiaaleilta. Ehkä ne valinnat siitä lähtevät käyntiin kun saa kylpyhuoneen laatat valittua.

Tässä joitain kuvia mistä on lähdetty liikkeelle

kodinhoitohuoneen vanha kalustus


vanha keittiöKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pannunalunen puuhelmistä

Joulun alla löysin netistä surffaillessani kuvan helmistä tehdystä pannunalusesta ja päätin kokeilla itsekkin pannunalusen tekemistä. Mistään en löytänyt ohjetta siihen miten lanka pujotellaan helmien läpi. Valitettavasti en osaa pujotteluohjetta nyt tähän kertoa, mutta lupaan paljastaa sen kun taas kokeilen tehdä pannunalusen uudelleen kunhan löydän taas halvalla puuhelmiä. 
Tällaiset pannunaluset syntyi Pirismasta ostetuista puuhelmistä.
Mekkoja

Sain joululahjaksi viime jouluna rakkaaltani tämän aivan ihanan Mekkotehdas aikuisille- kirjan. Mekkotehdas- blogia olen seurannut jo hyvän tovin ja innostuin kun näin, että Mekkotehdas aikuisille on myös julkaistu. 
Niimpä päätin yhtenä kevät talven sunnuntaina ommella itselleni pari mekko kirjasta. Kankaat ostin Kädentaitomessuilta. 
Nyt ajatuksissa olisi tehdä kesään sopiva mekko itselle, mallia Hilma olen ajatellut kokeilla tällä kertaa. Innolla odotan myös uuden kirjan ilmestymistä heinäkuussa, siellä lapsille ihania malleja. 

Tilannekatsaus remonttiin

Remonttia on nyt tehty kohta 8 viikkoa. Paljon on tehty päätöksiä materiaaleista yms, alkaa jo valintojen tekeminen kyllästyttää. Mutta mikä parasta budjetissa ollaan pysytty, Hyvä me :)
Käytännössä remontti kattaa siis koko asunnon jääkaappia ja pakastinta lukuunottamatta. Ensimmäiset viikot purettiin vanhaa pois ja heinäkuun aikana päästiin tekemään uutta. 
Kylpyhuone sai uudet kaakeli vanhan muoviverhoilun tilalle, lattiaakin hieman kuivatettiin ennen laatoitusta. Sauna saa uudet paneelit ja lauteet sekä kiukaan. 
Keittiö suunnitelmia käytiin tekemässä Ideal Keittössä, josta saimme hyvää palvelua. 
No mutta tässä hieman tilannekatsausta missä mennään kuvien muodossa
Kylpyhuoneen ja erillisen pikkuvessan kaakelit ovat samaa sarjaa mutta eriväriä. Näihin oli helppo päätyä koska kaakelit miellyttivät meidän kummankin silmää. Lattialaattana on tavallinen 10x10 laatta laava antrasiitti. 
 Erillisen vessan lattaan tuli myös 10x10 laatta harmaan ruskeana.
Päätimme myös että eteisen tuulikaappi l…