maanantai 23. joulukuuta 2013

Vaaleanpunainen pipo

Tein pukinkonttiin pipon siskon tytölleni. 
Otin ohjeen Novitan Talvi 2011 lehdestä. 
Omasta pipostani ei kuitenkaan tullut samanaista kuin malli kuvassa. 

Lehden pipo

Minun tekemä valmis pipo
 En vain millään saanut ohjeen mukaan raitoja kiertämään, omassani raidat lopettivat heti alkuunsa kiertämisen. 
Tein pipon kolme kertaa ohjeen mukaan alusta enkä vain onnistunut, joten päätin neljännellä kerralla, että en välitä ohjeesta vaan teen oman ajatukseni mukaan käyttäen samanlaista mallikertaa kun ohjeessa. 

Toinen kerta

Kolmas kerta
Mutta uskon, että oma lopputulokseni mielleyttää pipon saajaa ja mikä parasta pipo on tehty Novitan Hile langasta, langassa nimittäin glitteriä :)

Minun versioni pipon ohjeesta

Luo nro 6 tai 7 pyöropuikoille 60 silmukkaa.
Neulo ensimmäinen kerros *2n2o* neulo *-* näin aina kaikki parittomat kerrokset.
Neulo toinen kerros *1 s nurin, nosta 2 silmukkaa apupuikolle, neulo 1 silmukka nurin ja 2 silmukkaa oikein apupuikolta* neulo *-* näin aina kaikki parilliset kerrokset. 
Kun aloitat parillisen kerroksen niin ensimmäinen Nurja silmukka on neulottu edellisellä kerroksella oikein ja ensimmäinen apupuikolle nostettava silmukka tulee aina olla neulottu edellisellä kerroksella oikein. 
Ensimmäinen nurjasilmukka

Apupuikolle nostetut silmukat

Toinen nurja silmukka neulotaan apupuikon takaa
Näin kuvio alkaa aina yhden silmukan edempää kuin edellinen kerros ja kuvio lähtee kiertämään.  Neulo kerroksia vuorotellen kunnes pipo on sopivan kokoinen tai noin 19 cm korkea ja olet viimeksi neulonut parillisen kerroksen,  aloita kavennukset:
 1. krs:Neulo jokaisessa 2 nurjan silmukan raidassa 2 silmukkaa nurin yhteen.
2. krs: nosta 2 silmukkaa apupuikolle työn eteen, neulo 1 silmukka nurin  ja apupuikolta 2 silmukkaa oikein, toista näin kerros loppuun
3. krs: neulo 1 silmukka nurin 2 silmukkaa oikein
4.krs: Neulo 2 silmukkaa oikein yhteen koko ajan. Katkaise lanka ja neulo silmukka ja vedä lanka silmukan läpi enne seuraavan silmukan neulomista jatka neulomista näin kaikki loput silmukat, kiristä ja päättele hyvin. 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesän 2018 mekkoja

Viime kesä 2018 oli todella lämmin kesä. Paljon tuli käytettyä mekkoja melkein lähinnä pelkästään mekkoja. Hurahdus Nappinjan pioni kankaas...