torstai 17. elokuuta 2017

Tilannekatsaus remonttiin

Remonttia on nyt tehty kohta 8 viikkoa. Paljon on tehty päätöksiä materiaaleista yms, alkaa jo valintojen tekeminen kyllästyttää. Mutta mikä parasta budjetissa ollaan pysytty, Hyvä me :)

Käytännössä remontti kattaa siis koko asunnon jääkaappia ja pakastinta lukuunottamatta. Ensimmäiset viikot purettiin vanhaa pois ja heinäkuun aikana päästiin tekemään uutta. 

Kylpyhuone sai uudet kaakeli vanhan muoviverhoilun tilalle, lattiaakin hieman kuivatettiin ennen laatoitusta. Sauna saa uudet paneelit ja lauteet sekä kiukaan. 

Keittiö suunnitelmia käytiin tekemässä Ideal Keittössä, josta saimme hyvää palvelua. 

No mutta tässä hieman tilannekatsausta missä mennään kuvien muodossa

Kylpyhuoneen ja erillisen pikkuvessan kaakelit ovat samaa sarjaa mutta eriväriä. Näihin oli helppo päätyä koska kaakelit miellyttivät meidän kummankin silmää. Lattialaattana on tavallinen 10x10 laatta laava antrasiitti. 
kylpyhuoneen kaakelit

erillisen vessan kaakeli 
 Erillisen vessan lattaan tuli myös 10x10 laatta harmaan ruskeana.

Päätimme myös että eteisen tuulikaappi laatoitetaan, tähän valitsimme käytännössä melkein mustan laatan ja kaverikseen laatta sai Tuhkan harmaan seinän Tikkurilan värivalikoimasta. Tuulikaappi on maalattu pesunkestävällä maalilla Tikkurila luja 7. 


Olohuoneen pitkä ikkunaseinä sai myös värikseen jotain muuta kuin valkoista. Tämä seinä käytönnössä yhdistää tilan yhtenäiseksi olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan osalta. Seinän väri valikoitui myös Tikkurilan värikartalta ja on sävyltään Mulperi. ei liian tumma eikä liian vaalea, sopivassa suhteessa harmaata ja rusehtavaa sävyä. Oikein hyvä valinta tähän tilaan. 


Tulevan keittiö 3D havainne kuva 


Pieni maistiainen siitä miltä valmis keittö näyttää todellisuudessa <3

Kodinhoitohuoneen 3D havainnekuva
 Keittön, kodinhoitohuoneen ja erillisen wc:n kalusteet on kaikki samaa sarjaa ja ostettu Ideal keittiöstä. 

etupiha kaipaa vielä ensikeväänä/ kesänä tuunausta, mutta se sai jäädä odottamaan lämpimisä säitä


Keittiö 


vessa 

Kodinhoitohuone

 kodinhoitohuoneen vessakoppi, johon tilattiin mittatilauksena liukuovi


Värikarttoja ja värilastuja tuli kannettua kesän aikana kotiin oikein urakalla ja liimattua seinään päiviksi ja aina ohi kulkiessa tuli vilastua väri vaihtoehtoja. Tällä tyylillä löysimme oikean ja kummankin silmää miellyttävän värisävyn seinille.  



Kotimme takapihalla terassilla kasvaa myös ihana köynnösruusu, joka iloksemme kukki parhaimmassa kukkaloistossa koko kesälomamme ajan heinäkuussa. 

Tässä vielä löytyi näitä epätoivosia purkukuvia kodinhoitohuoneesta ensimmäiseltä viikolta. Laatat eivät iroonneet seinästä joten piti leikata palanen seinää pois ja asentaa uudet kyproc levyt tilalle.  




Päätyseinistä ei vanhoja laattoja lähdetty purkamaan pois, vaan seinä pintaa tasoitettiin seinätasoitteella, joten saatiin kaakelit piiloon ja maalia päälle.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesän 2018 mekkoja

Viime kesä 2018 oli todella lämmin kesä. Paljon tuli käytettyä mekkoja melkein lähinnä pelkästään mekkoja. Hurahdus Nappinjan pioni kankaas...